Selecteer de taal

Edson Hato is een prijswinnende People Executive en is de oprichter en eigenaar van LikeMinds Ltd., een HR-adviesbureau. Het is Edsons ultieme doel om in onze instituties en de harde corporate wereld de menselijkheid terug te brengen. Hij staat bekend om het maken van impactvolle HR-strategieën en het creëren van snelle bedrijfstransformaties die verandering op het gebied van partnerships, talent, leiderschap, organisatorische ontwikkeling, prestatie, diversiteit, inclusiviteit en cultuur teweeg hebben gebracht.

Daarnaast is Edson motivational speaker, coach en bovenal een (positief-)kritische veranderaar. Hoofdthema’s in zijn werk zijn strategie, talent, leiderschap, prestatie, diversiteit, gelijkheid, inclusiviteit en organisatorische ontwikkeling. Ook is Edson adviserend lid van de raad voor culturele diversiteit aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam en voorzitter van de adviesraad van Corporate Queer, een netwerkorganisatie voor LHBTI+ professionals die gezamenlijk de heteronorm in het bedrijfsleven bevragen en uitdagen. Edson houdt ervan zich continu te blijven ontwikkelen en zijn horizon te verbreden. Zo is hij sinds februari 2021 talent & performance coach bij de quantum computing start-up QuandCo.

Opleiding en carrière

Na het afronden van een Bachelor of Arts in International Marketing and Commercial Studies aan de HEAO Limburg, behaalde Edson een dubbele master graad: een Master of Arts in Internationale Economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een Master of Business Administration in International Business and Marketing aan de Hofstra University in New York. Momenteel werkt Edson aan het Amsterdam Business Research Institute (ABRI) van Vrije Universiteit Amsterdam aan zijn promotieonderzoek naar het type leiderschap dat nodig is voor transformatie.

Edson begon zijn carrière in 1989 bij PricewaterhouseCoopers. Hij werkte als Senior Vice President Human Resources bij AstraZeneca Plc, UBS Ag, Philip Morris International SA en ING Group NV. Meer recentelijk was Edson Senior Vice President Talent bij ABN AMRO Bank NV in Amsterdam. Edson is in zijn verschillende rollen verantwoordelijk voor het aantrekken, betrekken, verbinden, en ontwikkelen van on- en offboarding van leiders en talenten. Hij is in het bijzonder geroemd vanwege zijn vernieuwende talentontwikkelingsprogramma’s en HR expertise.

Persoonlijk

Edson spreekt vloeiend Engels, Nederlands, Spaans, Frans en Papiamentu. Hij heeft zijn succes te danken aan zijn oneindige vastberadenheid en het vermogen om zich aan te passen aan de verschillende culturen waarin hij heeft geleefd en gewerkt.

Hij wordt gezien als een moedige people executive met het vermogen om met passie en visie grote veranderingen teweeg te brengen. Edson heeft wereldwijde ervaring in matrixorganisaties, start-ups en scale-ups in vijf bedrijfssectoren en vier regio’s.

In zijn leven heeft Edson er altijd voor gekozen risico’s op te zoeken en verandering na te streven. Hij ontwikkelde een grote passie voor deze manier van leven, en vooral voor de ontwrichting en magie die hieruit kan voortkomen. Edson gebruikt al zijn kennis uit het heden en verleden om organisaties en individuen om te leren gaan met verandering, en motiveert ze om op het best van hun kunnen te presteren. Dit beschouwt hij als zijn ware levensdoel. Buiten het werk houdt Edson van CrossFit, yoga en meditatie.

Contact me